16 Ağustos 2011 Salı

Indie Rock!

1980'lerde doğmuş olan bu müzik akımının orjin noktası İngiltere ve Amerika olup birçok alt sınıfı bulunmaktadır.Ve bu sınıflar içerisinde tanıdığımız dinlediğimiz birçok grup ve sanatçı bulunmaktadır. Kendini alternatif rock veya bağımsız müzik tarzından "daha düşük bütçeli ve do it yourself" şeklinde karakterize eden akımın birkaç örneği ile konuya giriş yapalım:

The Smiths: 1982 yılında İngiltere'de şekillenmiş olan grup içerisinden daha sonra bir grup daha çıktı. Vokallerinde Morrissey bulunmaktaydı ve 1987 yılında grup parçalandığında Morrissey yoluna başarı ile devam eden taraf oldu.

                                                      The Smiths -  This Charming Man

Birçok otör tarafından müzik dünyasını indie rock ile tanıştırdığı düşünülen Morrissey...

Morrissey -First of the gang to die


Bloc party: İngiltere'den devam ediyoruz. Kele Okereke'nin güzel sesiyle eşlik ettiği grup 1999 yılında kuruldu. 2003 yılında Bloc Party ismini alana kadar grup farklı isimler ile sahnelerde boy gösteriyorlardı.


                                                             Bloc Party - Banquet

Tiger Lou: İsveç menşeili 28 yaşındaki Rasmus Kellerman ve grubu...İkinci albümleri The Loyal içerisinden Functions benim oldukça sevdiğim parçalarıdır.




Yeah Yeah Yeahs: 2007 yılında "Show Your Bones" albümü ile Grammy ödülü alan Amerikalı grubun yine bu albümden çıkan 2 güzel parçası. (bu arada albüm baştan aşağı çok güzeldi dinlemenizi öneririm;))

Yeah Yeah Yeahs - Cheated Hearts


Yeah Yeah Yeahs - HoneyBear

Kaiser Chief: 1997 yılında kurulmuş olan İngiliz grup 2009 yılında Rock'N Coke bünyesinde ülkemizi ziyaret etmiş ve çok keyifli konser vermişlerdi.

Kaiser Chief -Ruby



 Kaiser Chief- Everyday I love you less and less


Bu liste daha uzar gider.. Devamını getireceğim. Şimdilik herkese keyifli dinlemeler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder