10 Şubat 2011 Perşembe

BLUR'um, BLUR'sun, BLUR!:)

Böyle fazlaca geyik bir başlıkla konuya bodoslama girme arzusundayım. Kaç gündür kendi kendime " Ya bir grup vardı bir zamanlar keyifle dinlediğim, parklı bir şarkıları vardı " diye hayıflanıyorum ve  BLUR'du diye sualimi cevaplandırmama rağmen, hafızama olan inançsızlığımdan ve internet ile aramın kötü olmasından (!) dolayı zihnimi zorlamaya devam ediyorum!!!  Neyse hal böyleyken, günün assolisti de belirlenmiş oluyor. Ama öncesinde ön grubu sahneye davet edelim isterseniz :)


İşin şakası tabiki de, bahsedeceğim isim ön grup/şarkıcı olma durumlarını çoktan aşmış, kendi sahnesini kurmuştur. Konuğumuz ADELE olacaktır. 1988 Londra doğumlu, gevrek ve güçlü sesiyle onu ilk Chasing Pavements ile tanıdık. Kendi müziğini "kalbi kırılmış soul" olarak tanımlamış ve bu hüzünü son şarkısına da taşımıştır...








BLUR demişken GORILLAZ'a değinmeden geçilmez. Blur solisti Damon Albarn ve Tank-Girl gibi çizgi romanların yaratıcısı Jamie Hewlett'in önderliğinde kurulmuş, Dünyanın ilk sanal müzik grubudur.  Guinness Rekorlar Kitabında yerlerini almak dışında, Feel Good Inc. şarkısıyla da Grammy Ödülünü evlerinde barındırıyorlar. Gerçekleştirdikleri 3 boyutlu konserlerle dünyanın takdirini kazanan grup, asla gerçek yüzlerini göstermezler.










Gelelim Blur'a...Brit-pop'un öncülerinden bu güzelim grubun paylaşılacak o kadar fazla parçası var ki... Birkaçı reklam müziği, birçoğu film müziği olarak da kulaklarımıza ilişmişti zaman zaman.. Kuruluşlarından 20 yıl sonra bile hala etkileri görülen gruba, inanılmaz saygı duyuyor ve doyumsuzca dinliyorum!!!


Song 2



Parklife



Girls and Boys


Crazy beat



Out of time



Coffe and TV



The Universal



Keyifli günler:)

1 yorum:

  1. Damon Albarn'un solo projelerini değinmeden bitirmemen gerekir özellikle Malili sanatçılarla yaptığı albümden out of time listeye girsede albüm harika son 45lik de süper olmuş ama ismini unuttum şimdi

    takip ediyoruz...

    YanıtlaSil