4 Şubat 2011 Cuma

Film Cuması;)

Herkese Selam,


Bugün film Cuması olsun dedim:)
Hem vizyona girecek veya girmiş bir-iki filmin altını çizeyim, hem de soundtrackleri ile unutamadığımız filmleri tekrar hatırlayalım.

Alejandro Gonzalez Inarrittu Amares Perros, 21 Grams ve Babel filmleriyle ve filmlerindeki o meşhur melodramı ile tanınır. Yine bu zinciri bozmayıp yarattığı son filmi "BIUTIFUL", bir aile babasının ölümle yüzleşmesini ele alıyor. Javier Bardem'e Cannes'da "En Iyı Erkek Oyuncu" ödülünü getiren filmi kaçırmamanız için birçok sinemada son haftanız, duyurulur ;)  Soundtracklerinde çok şirin Ispanyol parçalara yer verildiği gibi, Barry White "Let the music play" ile izleyicileri alttan alta işliyor.








Herzog fanı iseniz eğer, evet bu film tam size göre...  "My son, my son what have you done"
Gerçek bir hikayenin karakteri olan ve şizofrenisi kademe kademe artan Brad McCullum'un annesini öldürdüğünden şüphelenen polisin evin çevresini sarmasıyla, olaylar etrafındaki insanların ağzından ve bizzat Brad'in flashbackleriyle elle tutulabilir hale geliyor...  ( Bu arada bahsettiğim film daha vizyona girmedi ama yine Herzog yapımı Grizzly Bear'ı izlemenizi tavsiye ederim, aşağıda filmin fragmanı da bulunmakta..)








Etkileyici sesi ve müzikleriyle birçok filmde kulağımıza ilişir aslında Chavela Vargas...  1919 doğumlu Meksikalı divanın sesine bu sefer "FRİDA" filminden kulak verelim.




Beck denince aklıma  Everybody's Got To Learn Sometimes, Eveybody's Got to Learn Sometimes denince de aklıma "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" geliyor.






Yine Javier Bardem karşımızda...Hollywood'un yakışıklı Ispanyolu unvanını boşuna kazanmadığını gözler önüne seren :) filmi Vicky Cristina Barcelona'dan...






Bizim Türk filmlerinin kaçış ve arbede sahnelerinde kullanılan sound'a çok benziyor Kool & Gang'in bu parçasının başı:)  Fatih Akın'ın eşsiz ellerinden "SOUL KİTCHEN" ve soundtrack'i... (çalışırken dinlemek konsantrasyonu artırır, bumerang gibi:))





"Pulp Fiction" denince de akla bir sürü parça geliyor ama Urge Overkill'in bu garip şarkısı filmle fazlasıyla uyuşmuş müziklerden biri idi.





Birçok filmde ya nostaljik bir havada ya da özgürlüğüne kavuşmuş bir kadın simgesiyle çıkar karşımıza Edith Piaf ve "La Foule"...





Son olarak biraz hareketlenelim ve eğlenceli, muzur, hayalperest Guy Ritchie filmlerinin soundtracklerine yer verelim..















Herkese Iyı Tatiller !! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder